E-sigaret, hoe werkt het nu precies?

Blogpost

Voor veel mensen is het onduidelijk hoe slecht of goed een e-sigaret voor je gezondheid is. We weten al een lange tijd dat normaal roken slecht voor je is, maar met de e-sigaret zijn de gevolgen nog niet echt duidelijk. De e-sigaret is een nieuwe phenomeen en we zien steeds meer rokers overstappen op de e-sigaret. Voor de nieuwkomers beantwoorden wij de vraag wat een e-sigaret precies is, hoeveel geld het ongeveer kost en wat de gezondheidsrisico’s ongeveer zijn.

Wat is een e-sigaret?

Bij een e-sigaret gebeurd alles – zoals de naam al doet vermoeden – elektrisch. Je koopt een kleine machine die we MOD noemen. Hier plaats je een bakje met vloeistof in en vervolgens kun je roken totdat de vloeistof op is. De vloeistof is verkrijgbaar in verschillende smaakjes en kan online aangeschaft worden. De e-sigaret is nu al een tijdje op de markt en inmiddels zien we steeds meer rokers die willen stoppen en zijn overgestapt naar de e-sigaret. Het voordeel van een e-sigaret is dat er geen nicotine in zit, een van de schadelijke stoffen in een sigaret.

Wat zijn de gezondheidsrisico’s?

Een e-sigaret is nog te nieuw om iets te zeggen over de gezondheidsrisico’s. Wel weten we dat een e-sigaret niet gezond voor je is, aangezien er veel schadelijke stoffen in zitten. Het aantal schadelijke stoffen ligt in ieder geval lager dan een normale sigaret, maar de gevolgen voor de lange termijn zijn in ieder geval onbekend. Rook je nog helemaal niet dan raden we het gebruik van een e-sigaret af. Het is nog steeds verslavend en voordat je het weet kom je er niet vanaf. Rook je nu sigaretten? Dan zullen het bevorderen om te stoppen met roken en een e-sigaret te proberen.  

Hoe begin je met een e-sigaret?

Ben je van plan om voor het eerst een e-sigaret te gaan roken, dan is het raadzaam om eerst te starten met een starterspakket. Bij het starterspakket zit een rookmachine en de vloeistof inbegrepen. Er zijn verschillende e-sigaret starterspakketten beschikbaar. Het voordeel van een starterspakket is dat het vaak goedkoper is dan alles los kopen. Voordat je een starterspakket uitkiest is het handig om de verschillende merken te vergelijken en te ontdekken welke het beste bij je passen. Op het internet zijn meerdere reviews over de MOD’s te vinden. Ook zou je eens de MOD van een vriend of kennis kunnen uitproberen voordat je er eentje bestelt.