Haar verven voor beginners

Blogpost

Loop je al jaren rond met je eigen haarkleur? En zou je graag iets anders willen? Maar houden al die slechte verhalen over haarverf jou juist tegen om jezelf een nieuwe look aan te meten? Dan stellen wij je alvast gerust, want met de juiste voorbereiding, een goed product en genoeg aandacht voor de haarverzorging kan dit niet mislukken. Dus begin alvast met het uitzoeken van een geschikte kleur voor je nieuwe coupe en lees ook vooral onderstaande tips nog even door.

Verdeel de verf goed over je haar

Haarverf kan je vinden bij speciaalzaken, maar ook bij de drogist. Houd er altijd rekening mee dat de hoeveelheid verf in een pakje voldoende is om een kort kapsel mee te kleuren. Dus als je heel dik of langer haar hebt, is het altijd verstandig om twee pakjes aan te schaffen van dezelfde kleur.

 

Volg de aanwijzingen op de verpakking goed, hier staat hoe je de verf moet mixen met de andere meegeleverde producten. Ga jij je haar zelf verven? Zorg dan voor een goede spiegel waar je zicht hebt op je hele hoofd. Trek de handschoenen uit de verpakking aan en leg ook een handdoek over je schouders om te voorkomen dat de haarverf in je kleding komt te zitten. Smeer de huid bij je haargrens in met vette crème om te voorkomen dat je vlekken op je huid krijgt.

 

Vervolgens is het belangrijk om de verf eerst aan te zetten bij de haargrens rondom je hoofd en in de punten van je haar. Vervolgens smeer je pluk voor pluk in. Bedenk ook goed van tevoren in welke scheiding jij je haar meestal draagt en breng ook hier de verf goed aan. Kam de verf op het eind nog even voorzichtig door je haar, zodat er straks geen sprake is van groot kleurverschil. Vind je het lastig om deze klus zelf aan te pakken? Vraag dan om hulp.

Wennen met een kleurspoeling

Twijfel je of de nieuwe haarkleur die jij in gedachten hebt wel bij je staat? Naast permanente verf zijn er ook verschillende kleurspoelingen verkrijgbaar bij bijvoorbeeld drogisterijen. Deze blijven ongeveer tot twee á drie wasbeurten in je haar zitten, daarna is de kleur weer verdwenen. Is de verf helemaal uit je haar verdwenen? Geef het dan eerst even een paar weken de tijd om te herstellen voordat je weer een nieuwe kleur gaat proberen. Gebruik ook af en toe een haarmasker om je lokken weer helemaal sterk te maken en was je haar met verzorgende conditioner.

Ga niet gelijk voor de goedkoopste optie

Het is wellicht verleidelijk om voor een goedkope haarverf te gaan. Maar dit is niet altijd even goed voor je haar. Investeer daarom in een goed product om je lokken te kleuren, zoals herbatint haarverf. Dit product bevat alleen natuurlijke bestanddelen om je haardos een nieuwe kleur te geven, zoals organische kruidenextracten. Daarnaast is het vrij van ammoniak. Zo krijgt jouw haar niet alleen een mooie tint, maar raakt het ook niet beschadigd.