Ik ben zwanger. Wat van lingerie moet ik kopen?

Blogpost

Als vrouw heb je altijd de behoefte te stralen en er mooi uit te zien, maar tijdens een zwangerschapsperiode voel je je niet altijd op je mooist. Natuurlijk kun je er wel van alles aan doen om er lekker en mooi bij te lopen en je ook zo te voelen. TIjdens je zwangerschap kan de keuze voor de juiste lingerie soms lastig zijn. Welke lingerie draag je en waar let je op bij het kopen van lingerie? Hieronder volgen tips voor zwangere vrouwen die op zoek zijn naar passende lingerie.

Kies voor comfortabele lingerie

Tijdens de zwangerschap zijn er genoeg dingen waar je rekening mee moet houden en de stress kan daarom soms hoog oplopen. Of je lekker in je vel zit wordt mede bepaald door de kleding die je draagt. Het is begrijpelijk dat je er mooi bij wilt lopen, maar je zult ook moeten accepteren dat je tijdens de zwangerschap niet altijd op je mooist bent. En dat is heel normaal! Je maakt het makkelijker voor jezelf wanneer je kiest voor comfortabele lingerie. Dit ziet er misschien niet altijd aantrekkelijk uit, maar je kunt tijdens je zwangerschap niet alles hebben. Tegenwoordig zien we gelukkig ook comfortabele zwangerschapslingerie  en borstvoedingslingerie die er ook nog eens hip uit zien.

Waar let je nog meer op?

Bij de keuze voor lingerie let je op verschillende zaken. Zo kies je een model, cupmaat en kleur die helemaal bij jou past en waar jij je prettig bij voelt. Het moet lekker zitten en daarbij wil je er ook gewoon mooi bijlopen. Kanten lingerie voldoet aan deze eisen. Het ziet er mooi en elegant uit en is goed te dragen onder grof gebreide kleding. Houd er daarbij rekening mee dat je straks ook borstvoedingsbeha’s moet kopen. Er zijn bepaalde beha’s die je zowel tijdens je zwangerschap en bortvoedingsperiode kunt dragen. Wil je goedkoper uit zijn dan is het handig om voor een beha te kiezen die zowel geschikt is voor je zwangerschaps- als borstvoedingsperiode.  

Meegroeibeha’s

Tijdens je zwangerschap verandert het formaat van je lichaam. Je buik wordt groter en ook de omvang van je borsten neemt toe. Tijdens deze periode waarin je borsten groter worden is het wel fijn als je niet constant nieuwe beha’s hoeft te kopen. De meegroeibeha’s is een goede oplossing hiervoor. Deze beha’s groeien namelijk met het formaat van je borsten mee.