Kies je weg in het mode ontwerpen

Blogpost

Er zijn en hele hoop studenten die op zoek zijn naar een studie voor het ontwerpen van mode, ze willen deze het liefst volgen door middel van colleges, om zo later te werken in de mode. Jammer genoeg zijn er een hoop die deze kant niet op gaan. Er zijn veel soorten lessen die de student kan volgen die gericht zijn op het ontwerpen van mode. Vandaag laat ik je enkele dingen zien die je moet weten over mode, zo kun je bepalen of je ook deze opleiding wilt volgen voor op de uni of op de hogeschool. Lees meer over wat de beste keuze voor jou zou zijn.

Het eerste wat je moet bepalen is welke kant je op wilt omtrent de opleidingen. Kun jij jezelf voorstellen dat je werkt als:

  1. Kostuum Ontwerper
  2. Kostuum Coördinator
  3. Patroon maker
  4. Mode ontwerper
  5. Assistent ontwerper
  6. Mode illustrator
  7. Mode verkoper
  8. Mode stylist

Nu je een lijstje hebt is het makkelijker om te bekijken welke opleidingen bij jou passen. Het volgende wat je moet doen is uitzoeken wat voor soort mode cursus je dan daadwerkelijk wilt gaan volgen. Er zijn verschillende lessen die je kunt nemen, het hangt allemaal af van je voorkeur.

Een andere manier om de beste mode carrier te vinden is door te kijken naar wat de verantwoordelijkheden zijn voor ieder beroep. Natuurlijk zijn er een hoop studenten die het leuk vinden om kostuums te ontwerpen, maar de verantwoordelijkheden hiervoor zijn ook enorm. Het is beter als je eerst een beetje onderzoek doet naar alle opleidingen voordat je daadwerkelijk een keuze gaat maken.

Als laatste moet er nog gezegd worden dat een sterke passie echt vereist is voor mode. Als je veel passie hebt voor het ontwerpen van mode dan is de kans groter dat je goed zal zijn in de opleiding. Je moet onthouden dat je veel mogelijkheden zult zien in de mode industrie. Ongeacht de reden die je hebt om voor de mode te kiezen is het van belang dat je zelf de mogelijkheden aangrijpt om groot te worden in deze miljarden industrie.

Wanneer je weet welke hbo vervolg opleiding in de mode je wilt gaan volgen moet je op zoek gaan naar scholen die jou helpen om zo goed mogelijk te worden in die carrier. Dit is misschien wel de belangrijkste stap bij het uitstippelen van je carrière de school waar je heen gaat bepaald namelijk de vaardigheden die je verkrijgt, en dit is de basis voor succes in deze industrie.