Modafinil is waarschijnlijk de krachtigste nootropic die er nu beschikbaar is en wanneer je het gebruikt (uiteraard op recept), is het belangrijk om er het beste uit te halen.

Op dagen dat ik Modafinil neem, plan ik mijn hele dag, sta ik heel vroeg op, maak ik mijn lunch de avond van tevoren en heb ik een (lange) lijst met dingen die ik die dag wil doen. Over het algemeen werkt dit prima en meestal bereik ik minstens 2-3 keer zoveel als op een normale dag.

Mijn ervaring in het algemeen met Modafinil is erg goed geweest en het heeft mij op een heleboel punten geholpen. Als je op zoek bent naar een plek om veilig online Modafinil te kopen, surf dan eens naar Modafinil-kopen.nl.

Alles in deze post is gebaseerd op mijn eigen ervaring en jouw ervaring met dit medicijn kan natuurlijk anders zijn. Mensen reageren anders op verschillende dingen en het is belangrijk om te experimenteren en uit te zoeken wat voor jou het beste werkt. Dit is wat het beste voor mij heeft gewerkt.

Tips om het meeste uit het gebruik van Modafinil te kunnen halen 

1.Sta ‘s ochtends vroeg op

Ik zou aanraden om om 05.00 uur ‘s ochtends op te staan en de pil onmiddellijk na het ontwaken in te nemen. De halfwaardetijd van Modafinil is lang (volgens Wikipedia 15 uur) en het zal je ‘s nachts wakker houden als je het niet vroeg genoeg inneemt. 15 uur is de halfwaardetijd, dus als je om 05.00 uur ‘s morgens100mg inneemt, dan zit er om 20.00 uur, nog steeds 50mg in je systeem, wat zeker voldoende is om het effect te blijven voelen.

Vroege ochtenden zorgen ook voor geweldige werkomstandigheden omdat je 1) al positief en productief wakker wordt en je jezelf dwingt om een heleboel te doen en 2) niemand je ‘s morgens lastig valt omdat ze dan nog slapen.

2. Maak de dag ervoor een lijst van wat je allemaal wilt doen

Maak een takenlijst, zodat je geen tijd verspilt aan het nadenken over wat je moet doen of op een dwaalspoor komt. (Ik merk dat het soms heel gemakkelijk is om met Modafinil op een dwaalspoor te raken, je wordt namelijk snel afgeleid van je taak en je raakt vervolgens extreem gefocust op die afleiding.) Wanneer je de lijst maakt, ben je van plan meer te doen dan je denkt (overboek jezelf) en je zult verbaasd staan ​​over hoeveel je ook echt aan het einde van de dag gedaan hebt.

Ga ergens heen waar je niet gestoord zult worden

Dit kan een persoonlijke voorkeur zijn omdat ik introvert ben maar als ik Modafinil inneem en de hele dag werk, wil ik helemaal niet gestoord worden. Ik ga graag naar een bibliotheek of een coffeeshop die vroeg opengaat en waar het onwaarschijnlijk is dat ik iemand tegenkom die ik ken. Ik ben volkomen in mijn element als ik met niemand spreek en de hele dag in een hoek zit met een koptelefoon op. In feite ben ik zo het meest productief.

3. Als je aan het liften/sporten bent, denk er dan wel aan om te blijven eten en genoeg water te drinken

Modafinil onderdrukt je eetlust en het is gemakkelijk om te vergeten om regelmatig water te drinken en te eten. Als het een rustdag is, dan is dit geen probleem. Maar als je bijvoorbeeld van plan bent om ‘s middags te gaan liften en je vergeet de hele dag te eten, dan zul je gedehydreerd en ‘slapjes’ in de sportschool verschijnen. Tegen de tijd dat je je dit realiseert (vaak in de sportschool) is dat meestal te laat. Dus maak wat eten om mee te nemen, vergeet ook niet om het op te eten en houd ook een fles water bij de hand.

4. Combineer voor buitengewoon goede effecten Modafinil met cafeïne.

Sommige mensen denken dat je cafeïne niet met Modafinil zou moeten combineren, maar ik denk dat deze mensen doetjes zijn. Elke keer als ik Modafinil inneem, ga ik met een mooie grote kop zwarte koffie zitten en daarmee heb ik alleen maar goede resultaten geboekt. Ik denk dat cafeïne een geweldige aanvulling is op het gebruik van Modafinil. Eigenlijk dus de perfecte metgezel.

5. Gebruik Modafinil niet te vaak en gebruik het niet meerdere dagen achtereen.

Mijn ervaring is dat de tolerantie voor Modafinil snel toeneemt. De beste frequentie voor gebruik – om toch hetzelfde positieve effect te krijgen – is (maximaal) één keer per week en het liefst eenmaal per maand. Onregelmatig gebruik helpt ook om verslaving te voorkomen.

6.Vergeet ook niet om te plannen hoe laat je naar bed gaat.

Zelfs als je Modafinil extreem vroeg in de ochtend inneemt, zal het waarschijnlijk je slaapschema enigszins verpesten. Dit is in elk geval mijn ervaring geweest en er zijn momenten geweest waarop ik 18 of zelfs meer dan 20 uur heb kunnen overleven. Ik accepteer het gewoon als onderdeel van het proces en raad je aan om hetzelfde te doen. Voor zover ik weet is dit het enige grote nadeel. Gezien de voordelen die Modafinil biedt valt daar best wel mee te leven.