Een gezond colon is het centrum van een gezond, gelukkig leven. De dikke darm is een werkpaard voor uw spijsvertering en helpt de voedingsstoffen die uw lichaam nodig heeft te absorberen. Helaas, met al het goede dat uw dikke darm doet, wordt het ook getroffen door de last van toxines en schadelijke organismen die uw lichaam opneemt. Gelukkig, als u uw colon schoon en gezond wilt houden, zijn er veel opties voor u beschikbaar. Eerst en vooral, het eten van meer fruit en groenten en vasthouden aan het juiste dieetplan zal exponentiële voordelen hebben. Het uitvoeren van een organische dubbele puntzuivering zal de gezondheid van uw dikke darm nog verder verbeteren en helpen voorkomen dat er zich toxische stoffen vormen.

Als je je ooit hebt afgevraagd wat je dikke darm is, wat het doet, of hoe je het gezond kunt houden, is dit het moment om erachter te komen. Laten we de dikke darm verkennen en wat het betekent voor uw gezondheid.

Wat is de dubbelepunt?
De dikke darm is een ingewikkeld deel van de dikke darm. Ook wel de dikke darm genoemd, verbindt uw dikke darm de dunne darm met de anus. De vier belangrijkste componenten van de dikke darm zijn de blindedarm, colon, rectum en anale kanaal. De dikke darm is buisvormig en verbindt de blindedarm met de endeldarm. Het heeft verschillende lagen spieren en vet met een slijmvlies als binnenvoering. De “U” -vormige colon is onderverdeeld in vier secties: de oplopende colon, de transverse colon, de dalende colon en de sigmoid colon. Gemiddeld is de dikke darm ongeveer vijf voet lang bij volwassenen en neemt het grootste deel van de ruimte in de buikholte in beslag.

De dikke darm speelt een cruciale rol in de manier waarop uw lichaam voedsel verwerkt. Terwijl uw spijsverteringsstelsel het voedsel dat u eet, afbreekt, komt het in een grotendeels vloeibare toestand in de dikke darm terecht. De dikke darm vervult twee belangrijke rollen in dit stadium van het spijsverteringsproces. Ten eerste breken bacteriën in je dikke darm het voedsel verder af. Ten tweede absorbeert het extra voedingsstoffen en vloeistof. Overgebleven voedselafval wordt vervolgens omgezet in uitwerpselen en opgeslagen in de aflopende colon totdat het klaar is om uit het lichaam te worden verdreven.

Waarom je dubbelganger zo belangrijk is
Uw dikke darm speelt een cruciale rol bij de spijsvertering en maakt deel uit van een van de primaire organen van uw lichaam – de dikke darm. Net als een slecht functionerend hart of long, als je dikke darm faalt, wordt je hele gezondheid aangetast.

De gezondheid van dikke darm is een spectrum. Aan de ene kant kunnen complicaties van de dikke darm tot de dood leiden, maar veel algemener zijn kleinere verschijnselen van een slechte darmgezondheid. Als u zich traag voelt of vaak ziek wordt, kan de gezondheid van uw dikke darm de oorzaak zijn. Evenzo kan het gezond houden van uw dikke darm zowel lichamelijk als geestelijk welzijn behouden en ondersteunen.

Gemeenschappelijke problemen met de dubbelpunt
Er zijn veel gezondheidsvoorschriften verbonden aan een dikke darm. Deze variëren van ongewenst gas tot verschillende soorten terminale kanker. Colon en rectale kanker behoren tot de meest voorkomende soorten kanker in de Verenigde Staten, met meer dan 100.000 gevallen per jaar en groei.

De meest voorkomende problemen met de gezondheid van de dikke darm zijn: 

Ziekte van Crohn
Dikkedarmkanker
Dikkedarmpoliepen
Colitis ulcerosa
diverticulitis
Irritable Bowel Syndrome (IBS)

Symptomen van een zieke dikke darm
Het identificeren van problemen met de dikke darm is moeilijk voor de gemiddelde persoon en ernstige medische aandoeningen die van invloed zijn op de dikke darm moeten door een medische professional worden gediagnosticeerd. Er zijn echter enkele tekenen die u kunt opmerken als u minder dan optimale gezondheid van de dikke darm ervaart.

Tekenen van een zwakke of zieke dikke darm zijn: 

Buikpijn
Bloed in ontlasting
Constipatie
Overmatig gas
Gewichtsverlies
Vermoeidheid

Kan een dikke darm helpen?
Omdat uw dikke darm voedselverspilling verwerkt, wordt het voortdurend gebombardeerd door giftige stoffen. Deze kunnen bestaan ​​uit pesticiden van niet-biologische voedingsmiddelen, toxines in verwerkt vlees of zelfs milieuverontreinigende stoffen in de lucht en het water. Niet aangevinkt, deze kunnen zich ophopen en bijdragen aan ongewenste problemen met de dikke darm. Reiniging met dubbele punt is een van de beste manieren om de interne ontgiftingsprocessen van uw lichaam aan te moedigen en schadelijke organismen te elimineren.

Dr Group Colon Cleanse Diet Plan
Hoewel het eten van het juiste voedsel altijd essentieel is voor uw gezondheid, is het vooral belangrijk om een ​​gezond colon te behouden. Na jaren van onderzoek en ervaring, heb ik een dubbele punt gereinigd dieetplan ontwikkeld dat veel mensen heeft geholpen. Het kan de resultaten van elke reiniging helpen verbeteren en stimuleert een gezond energieniveau en algemeen welzijn.

Het volledige dieetplan en voorgestelde alternatieven zijn opgenomen in de Global Healing Center Colon Cleanse Kit, maar hier zijn de basisprincipes die iedereen kan volgen of reinigen.

Colon reinigt dieetvoorschriften
Er zijn drie eenvoudige regels die moeten worden gevolgd met mijn dieet voor dubbele puntzuivering.

Eet slechts zes volle dagen fruit
Eet slechts één soort fruit per maaltijd
Eet zoveel fruit als je wilt
Wat u kunt eten op het colon reinigt dieet
Mijn onderzoek en ervaring hebben mij geleerd dat dit de beste vruchten zijn om te selecteren bij het volgen van het colonzuiveringsdieet.
Appels
avocado’s
bananen
bramen
bosbessen
Grapefruit
sinaasappels
Papaja
ananas
frambozen
aardbeien
tomaten
Watermeloen
Witte druiven

Andere Colon Cleansing Foods
Een dieet dat een gezonde dikke darm ondersteunt, moet steunen op drie belangrijke dingen: fruit, groenten en water. Hoewel dat de basis is, zijn er vanaf vandaag tal van heerlijke en voedzame voedingsmiddelen die u aan uw dieet kunt toevoegen om de gezondheid van uw dikke darm te ondersteunen.

Fruit
Fruit en bessen zorgen voor water, vezels en antioxidanten. Appels, bananen en aardbeien zijn een geweldige plek om te beginnen, en je hebt ze misschien al thuis. Elk van deze kan een aanzienlijk deel van uw dagelijkse glasvezelbehoeften leveren. Citrusvruchten zoals sinaasappels en citroenen zijn ook een geweldig hulpmiddel bij de spijsvertering en geven je vitamine C een boost. Gedroogd fruit zoals pruimen en veenbessen kan ook gunstig zijn voor uw dikke darm en fungeren als natuurlijke laxeermiddelen.

Groenten
Kruisbloemige groenten bevatten veel voedingsvezels, foliumzuur, calcium, vitamine K, vitamine C, magnesium en antioxidanten. Ze bevatten ook een hoge hoeveelheid chlorofyl, wat helpt bij het bevorderen van ontgifting. Spinazie, boerenkool, knoflook, paksoi en rucola zijn slechts een paar andere groenten die u aan uw dieet kunt toevoegen om de gezondheid van uw dikke darm te verbeteren.

Kruiden
Kruiden zijn een uitstekende manier om je dieet aan te vullen met gezondheidsbevorderende voedingsstoffen. Enkele van de beste kruiden voor de dikke darm zijn vogelmuur, gladde iep en pepermunt. Elke kamer heeft eigenschappen die de reiniging bevorderen en helpen om het spijsverteringskanaal te kalmeren. Deze kruiden kunnen vers worden gegeten of als kruidensupplement of tinctuur worden ingenomen.

Zaden en noten
Zaden en noten zijn voedzaam en helpen je de hele dag energiek te blijven. Ze bevatten veel vezels, vitamine E, eiwitten, zink en andere voedingsstoffen die uw lichaam nodig heeft om uw dikke darm te behouden. Enkele van de beste noten zijn amandelen, paranoten, cashewnoten, pistachenoten, walnoten en hazelnoten. Geweldige zaadopties zijn hennep-, pompoen-, zonnebloem-, chia- en lijnzaad.

Peulvruchten
Bonen en linzen zijn een uitstekende bron van vezels en koolhydraten. Ze kunnen u helpen om u regelmatig te houden en een gezonde spijsvertering te bevorderen. Onderzoeken hebben aangetoond dat het meerdere keren per week eten van bonen zelfs kan helpen om darmkanker te voorkomen.

Gefermenteerde voedingsmiddelen
Gefermenteerde voedingsmiddelen zoals kefir, kombucha, zuurkool en yoghurt bevatten bacteriën die bekend staan ​​als probiotica en die ervoor zorgen dat uw dikke darm voedsel afbreekt en gunstige darmreinigende effecten heeft. Hoewel er veel gefermenteerde voedingsmiddelen zijn om uit te kiezen die meer probiotica in uw systeem kunnen introduceren, zijn opties met weinig suiker en niet-zuivelproducten het beste voor uw dikke darm.
Slechtste voedingsmiddelen voor uw dubbelganger
Voor de beste gezondheid van de dikke darm, vermijd voedsel dat uw spijsverteringsstelsel verstoort en nuttige bacteriën in uw darm vernietigt. Wat je drinkt, is ook van cruciaal belang. Koffie, frisdrank en andere suikerhoudende dranken helpen uw dikke darm niet. Hier zijn enkele van de slechtste voedingsmiddelen voor uw dikke darm.

Suiker en kunstmatige zoetstoffen
Er zijn veel goede redenen om suiker in je dieet te vermijden. Als het echter om je dikke darm gaat, is suiker vooral storend. Zowel traditionele suikers als kunstmatige zoetstoffen kunnen bij sommige mensen onevenwichtige spijsverteringsbacteriën of diarree en ontstekingen veroorzaken.

Verwerkte voedingsmiddelen
Bewerkte voedingsmiddelen bevatten meestal een lange lijst van additieven en chemicaliën die worden gebruikt om de houdbaarheid te verlengen en textuur of smaak toe te voegen. Vermijd deze waar mogelijk. Steeds vaker zijn additieven, zoals emulgatoren, in bewerkte voedingsmiddelen in verband gebracht met darmkanker en kan constipatie veroorzaken. De beste manier om deze additieven en andere schadelijke chemicaliën te vermijden, is het kopen van gecertificeerd biologisch voedsel dat rauw of minimaal verwerkt is.

Alcohol
Alcohol is een bekende hormoonontregelaar die slecht is voor uw gezondheid. Het kan de gevoelige voering van uw dikke darm beschadigen en de goede bacteriën langs het spijsverteringskanaal remmen. Hoewel af en toe een drankje geen blijvend letsel kan veroorzaken, kan zwaar drinken op de lange termijn gezondheidsproblemen veroorzaken.

Rood vlees
Het eten van vlees is gekoppeld aan kanker en is moeilijk voor uw spijsvertering. Het verhoogde risico en de spanning die het op uw dikke darm legt, is reden genoeg voor velen om te voorkomen dat er vlees wordt gegeten. Als u er echter voor kiest om vlees in uw dieet op te nemen, moet u op zijn minst rood vlees verminderen of elimineren. Probeer een paar dagen per week vegetarische of veganistische maaltijden te eten. Als u verbeteringen in uw gezondheid constateert, verhoog dan het aantal vleesvrije dagen.

Gluten
Voor veel mensen met colongerelateerde problemen, zoals prikkelbare darmsyndroom en coeliakie, veroorzaakt gluten schade aan het spijsverteringsstelsel. Zelfs als u geen van deze aandoeningen heeft, kan gluten nog steeds bijdragen aan de inflatie in uw darm en dikke darm. Als je niet alle granen uit je dieet wilt verwijderen, zijn er enkele geweldige glutenvrije alternatieven zoals quinoa die ook vezel- en colonvriendelijke voedingsstoffen bevatten.

De beste vitaminen en supplementen voor uw colon
Veel mensen kunnen niet alle voeding krijgen die ze nodig hebben via hun dieet. Het balanceren van de gezondheid van uw dikke darm is niet anders. Aanvulling met de juiste vitamines en voedingssupplementen kan u helpen om uw darmgezondheid te beheersen.

Hieronder staan ​​enkele van de beste supplementen voor je dikke darm:

Aloë vera
Calcium
Ijzer
Omega-3 vetzuren
Probiotica en prebiotica
Rauwe appel cider azijn (ACV)
Vitamine D
Vitamine A

Zuurstof gebruiken om de dubbelpunt te reinigen
Het volgen van mijn dikke darmreinigingsdieet kan de interne ontgiftingsprocessen van uw lichaam stimuleren. In sommige gevallen is er echter iets meer nodig. Ik ontwikkelde Oxy-Powder® als een oplossing voor de toxines en schadelijke organismen waaraan we allemaal worden blootgesteld. Oxy-Powder is een veilig en effectief colonreinigingsproduct dat de kracht van zuurstof gebruikt om uw gehele spijsverteringskanaal voorzichtig te reinigen en te ontgiften en een opgeblazen gevoel, gas en incidentele obstipatie te verlichten.