De kosten van gezond eten

Gezondheid

Ik ben veel mensen tegengekomen die ontelbare excuses maakten over waarom ze niet, of naar hun mening, niet kunnen slagen in termen van een gezonde levensstijl. Niet genoeg tijd om te trainen, niet genoeg geld om een ​​sportschoolpas te betalen, niet genoeg energie om actief te zijn, de lijst gaat maar door. Een van de meest voorkomende excuses die ik hoor is die met betrekking tot gezond dieet. Wanneer ik spreek over gezond op dieet zijn, wees dan bewust, ik doel op een dieet in termen van het maken van gezonde eetkeuzes en niet van het verhongeren van jezelf of een week op dieet zijn met selderij. Veel mensen zeggen dat de reden dat ze gezonder voedsel niet kunnen eten, simpelweg is dat gezonder voedsel aanzienlijk duurder is dan ongezond voedsel. Ze beweren dat de kosten van gezond eten te hoog zijn, daarom worden ze door de financiën gedwongen om ongezond te eten. Ik besloot dat ik onderzoek zou doen naar de campus van de Louisiana State University om te zien waarom dit zo zou zijn.

Ik begon mijn onderzoek met peilingen die vier vragen stelden over wat de deelnemers aten, waar ze aan het eten waren en wat ze dachten over gezond eten. De resultaten van mijn poll van 100 studenten toonden aan dat 64% van hen het erover eens was dat gezonde voedingsmiddelen significant duurder waren dan ongezond voedsel. Aan de andere kant was 36% het er niet mee eens en dacht dat gezond dieet niet significant duurder was. Dit zorgde ervoor dat ik me realiseerde dat volgens mijn steekproef veel mensen geloven dat deze bewering waar is dat gezond voedsel gewoon te veel is om te betalen.

Vraag twee vroeg de deelnemers wat de belangrijkste rol speelde in hun beslissingen over boodschappen doen. De resultaten hiervan toonden aan dat prijs de grootste rol is voor 45% van de mensen. De smaak van het eten was het belangrijkste voor 30% van de mensen. De gezondheid van het eten was het belangrijkst voor 18% van de mensen en gemak was het belangrijkste voor 7% van de mensen. Deze resultaten toonden aan dat, hoewel mensen geloven dat gezond voedsel duurder is, ze baseren wat ze kopen op de prijs en de smaak van het voedsel voordat ze naar gezondheid kijken. Vraag drie vroeg de deelnemers hoe vaak ze fast food aten in een week. De resultaten toonden aan dat 40% van de mensen 3-5 keer per week fastfood at, 7% van de mensen at 6 keer per week fast food en 32% at fast food 1-2 keer per week en 15% at fast food minder dan 1 keer per week. Deze informatie vertelde me dat de meerderheid van de mensen 3-5 maaltijden at fastfood-plaatsen per week. De laatste vraag die ik stelde speelde een grote rol in mijn onderzoek. Ik vroeg de deelnemers hoe vaak ze hun maaltijden kookten zonder instant voedsel. De resultaten van deze vraag toonden aan dat een overweldigende 55% van de deelnemers slechts 1-2 maaltijden per week kookte. Om hieraan toe te voegen, heeft 34% van de deelnemers 3-4 keer per week gekookt, 3% 5-6 keer per week gekookt en 11% meer dan 7 keer per week gekookt. Deze resultaten lieten me zien dat de meerderheid van de deelnemers heel weinig gekookt heeft, behalve instantfood zoals Ramen Noodles of Kraft Easy Mac.

Uit mijn gegevens die ik verzamelde, kon ik vaststellen dat op basis van mijn deelnemers, hoewel de meerderheid beweerde dat gezond voedsel duurder was, de gezondheid van het eten op de derde plaats kwam in de lijst van belangrijkheid bij boodschappen doen. Ook kon ik vaststellen dat de meerderheid van de deelnemers hun eigen voedsel niet kookte en 3-5 keer per week fastfood at. Met de meerderheid van de mensen die 3-5 keer per week geen fast food koken en eten, zouden de kosten van gezond eten duurder zijn. Als je niet weet hoe je moet koken, is het een uitdaging om op zoek te gaan naar gezond instant voedsel, en veel minder om gezond instantvoer te vinden tegen een goede prijs. Aan de andere kant, als je weet hoe je moet koken, is het veel goedkoper om boodschappen te doen en maaltijden te bereiden die gezond zijn en op de lange termijn geld besparen met restjes.

Veel mensen raken verstrikt in de gimmick die Whole Foods is en geloven dat de enige plaats om gezond voedsel te krijgen de plaats is Whole Foods. Je hoeft niet te winkelen bij Whole Foods in het biologische gangpad om gezond te zijn, ondanks wat veel mensen denken. Gezond eten is een kwestie van goede beslissingen nemen over arme. Bijvoorbeeld een doos van 21 oz met Cheerios is $ 3,98 en een doos met 20,5 oz Lucky Charms $ 4,18, de ene is een gezonde keuze, de andere is dat niet. Een ander voorbeeld is Quaker’s Instant Oatmeal over Poptarts. PopTarts zijn $ 3,68 voor 8 verpakkingen van 2 en havermout is $ 3,65 voor 22 pakketten. Ik zou dit letterlijk allemaal kunnen doen. Een Big Mac-combo van McDonald’s kost ongeveer $ 7, terwijl een zak kipfilet van 4 pond dezelfde prijs heeft. Een Hot N ‘Ready Little Caesars Pizza is $ 5,45, maar een rotisserie-kip van Walmart is $ 4,95. We hebben overal gezonde keuzes als we bereid zijn ernaar te zoeken. Een zak bevroren groenten kost $ 1,98, terwijl een zak chips $ 2,00 is. De enige keer dat ongezond voedsel duurder is, is wanneer je uit eten gaat en omdat dat lijkt te zijn waar de meerderheid van de mensen hun maaltijden eet, geven ze hun slechte eetgewoonten de schuld op prijs. Je kunt bijna overal gezonde voedingsmiddelen vinden en je hoeft niet rijk te zijn om dat te doen. In sommige gevallen is gezond voedsel meer maar niet zo belangrijk als mensen beweren te zijn.

Tot slot denk ik dat mensen geloven dat gezond voedsel duurder is omdat ze het voedsel niet zelf bereiden. Omdat gezondheid geen topprioriteit is als het gaat om eten, zijn mensen waarschijnlijk niet geneigd gezond te eten. Als je een supermarkt binnengaat en eerst op zoek bent naar goedkoop eten, zoek dan naar wat goed en goedkoop is en dat je niet hoeft te koken. De kans is groot dat je in dat gangpad geen erg gezond voedsel zult vinden, en je zult waarschijnlijk je eerste twee criteria niet weggooien voor de derde, wat gezondheid is. Mensen kopen wat goedkoop, goed en direct is. Dit is de oorzaak van het probleem dat alleen kan worden aangepast door de acties van de consument.