Voordelen van een gezonde levensstijl

Gezondheid

Hier zijn 8 voordelen van een gezonde levensstijl

Dit artikel is geschreven om het publiek te bereiken met een eenvoudige en duidelijke methode om te wijzen op en te profiteren van de voordelen van een gezonde levensstijl, terwijl het risico op chronische ziekten zoals diabetes wordt verminderd.

Met het toegenomen begrip van ons lichaam dat we de afgelopen decennia van de wetenschap hebben opgedaan, worden de voordelen van een gezonde levensstijl steeds duidelijker, samen met de redenen waarom we het lichaam minstens eenmaal per jaar moeten ontgiften om schadelijke bacteriën te verwijderen. en zelfs wormen, van ons spijsverteringsstelsel. Voor mensen van alle leeftijden, gewichten en vermogens zijn de voordelen van een gezonde levensstijl eindeloos. Maar laten we nu eens kijken naar acht eenvoudige voordelen van een gezonde levensstijl.

1. Uw gezondheid:

Goede gezondheid is niet iets dat je koopt bij een drogisterij of een warenhuis, maar kan worden bereikt door collectieve patronen van gezondheidsgerelateerd gedrag te oefenen, gebaseerd op keuzes gemaakt met beschikbare opties. Als je deze logica volgt, als je de voordelen van een gezonde levensstijl wilt realiseren, moet je een gezond patroon herhalen als onderdeel van je dagelijkse of wekelijkse activiteiten, sommige patronen zoals goed eten en sporten. Andere voordelen zijn: lagere zorgkosten, minder ziektes en verwondingen, minder doktersbezoek, blijf werken en verbeterde relaties tussen werknemers en werkgevers.

2. Gewicht:

Het beheren van uw gewicht is de sleutel tot het behalen van alle gezondheidsvoordelen van een gezonde levensstijl. Een gewichtsvermindering van slechts 10 procent zal het risico op hartaandoeningen en andere obesitas gerelateerde ziekten aanzienlijk verminderen. Obesitas / overgewicht is de tweede belangrijkste bijdragende factor aan veel kinderziekten zoals orthopedische stoornissen, slaapapneu, type II diabetes mellitus, astma, hoge bloeddruk en cholesterol, huidaandoeningen, emotionele en psychosociale problemen (Spigel, 2002) en nog veel meer . Gewichtdragende oefeningen, zoals wandelen en krachttraining, helpen het ontstaan ​​van en / of het voorkomen van osteoporose te vertragen en sommige onderzoeken tonen aan dat deelname aan dergelijke activiteiten de botdichtheid kan opbouwen en de ziekte begint om te keren. Andere voordelen zijn: Gewichtsvermindering, verminderde spanning en stress, verbeterd welzijn, Verbeterd zelfbeeld en zelfrespect en verbeterde fysieke functie.

3. Oefening:

Hoewel drugs alleen al vaak cholesterol tot een normaal niveau kunnen brengen, bieden voeding en lichaamsbeweging voordelen die geneesmiddelen niet hebben. Ze verlagen de bloeddruk, verminderen het gewicht en verlagen het risico op het ontwikkelen van diabetes. Een sedentaire levensstijl is een gevaarlijke risicofactor voor ziekten. Lichaamsbeweging en een gezond dieet helpen het lichaam insuline efficiënter te gebruiken en kunnen helpen bij het bestrijden, verlichten en voorkomen van vele ziekten. Oefening, stopzetting van de tabaksconsumptie, eten van een vezelrijk dieet met weinig vet, controle van het lichaamsgewicht en leren omgaan met stress, het risico op hartaandoeningen verminderen.

4. Medisch:

We willen allemaal een trim en hebben een gezond lichaam voor een verscheidenheid van esthetische, sociale en medische redenen. Gezond leven is echt het beste medicijn. In een studie uitgevoerd door Tufts University in het New England Medical Center, onder patiënten met hart- en vaatziekten, werd aangetoond dat een trainingsprogramma het LDL-cholesterol en andere risicofactoren aanzienlijk verlaagt dan wat door medicamenteuze behandeling wordt geboden. Zelfs een bescheiden gewichtsverlies kan helpen de kosten voor medicijnen en apotheken te verlagen, bariatrische chirurgie en co-morbiditeiten zoals astma, hypertensie en diabetes te helpen voorkomen.

5. Wellness:

Wellness gaat over comfortabel zijn in uw ruimte: uw lichaam, uw houding en uw omgeving. Een gezonde levensstijl kan de levensduur van een persoon aanzienlijk vergroten. En hoewel het soms onvermijdelijk is om iets besmettelijks te vangen, zoals verkoudheid of griep. Als je de wijsheid hebt dat een gezond gevoel een betere manier van leven is, zou je jezelf moeten afvragen waarom je geen actie onderneemt om elke dag zo weldadig mogelijk te leven. Het probleem met veel mensen is tegenwoordig dat ze het zo druk hebben met werken en / of zorgen voor iedereen om hen heen, dat ze hun eigen gezondheid en welzijn verwaarlozen. Zorg ervoor dat je hart gezond is en je botten sterk zijn en houd het op die manier om de voordelen van een gezonde levensstijl te zien.

6. Zorg:

De beste manier om een ​​goede gezondheid te garanderen, is door voor jezelf te zorgen. De inzet in de zorg is hoog, maar de potentiële beloningen zijn groot – het voorkomen van voortijdige sterfte, onnodige ziekte en invaliditeit, het beheersen van de kosten voor gezondheidszorg en het handhaven van een hoge levenskwaliteit op oudere leeftijd. Met een gezonde levensstijl, ben je wie je bent en hoef je je niet bewust te zijn van dingen die je anders zou zijn als je niet om je levensstijl geeft.

7. Controle:

Met een gezonde levensstijl, heb je meer controle over je leven terwijl je met je lichaam werkt tegen die aspecten van het leven die mogelijk werken om je tegen te houden als je ze zou toestaan. Met een gezonde levensstijl heb je controle over je slaappatroon, zodat je je overdag over het algemeen goed uitgerust voelt. Met een gezonde levensstijl werkt alles samen om andere aspecten van uw levensstijl zinvol te maken en u te helpen. De wetenschap heeft bewezen dat gezond gewichtsverlies, gezond eten en fitnessroutines dramatische verbeteringen in de gezondheid teweegbrengen en helpen bij het beheersen van veel voorkomende chronische ziekten zoals hoge cholesterol, hoge bloeddruk, diabetes, stress en algemeen gebrek aan uithoudingsvermogen.

8. Kracht:

Een ander voordeel van een gezonde levensstijl is een gestage stroom van uithoudingsvermogen en kracht; je kunt activiteiten en oefeningen uitvoeren die je flexibiliteit vergroten. Met een gezonde levensstijl, heb je een uitgebalanceerd en gevarieerd dieet dat je lichaam voorziet van de benodigde voedingsstoffen en energie. Je hebt de kracht om te trainen om te helpen de spier te bouwen die de botten en gewrichten ondersteunt; daardoor het risico van vallen en breuken verminderen. Cardiovasculaire oefening, ook wel aërobe oefening genoemd, versterkt de hartspier en verhoogt daardoor de efficiëntie van het hart. Naarmate we ouder worden, beginnen onze botten biologisch massa en kracht te verliezen. Gewichtdragende oefeningen, zoals wandelen en krachttraining, helpen het ontstaan ​​van en / of het voorkomen van osteoporose te vertragen en sommige onderzoeken tonen aan dat deelname aan dergelijke activiteiten de botdichtheid kan opbouwen en de ziekte begint om te keren.

Het goede nieuws is dat je niet als een Olympische atleet hoeft te trainen om te genieten van de voordelen van een gezonde levensstijl. Het geheim en de logica herhalen een gekozen gezond patroon als onderdeel van uw dagelijkse of wekelijkse activiteiten. We hopen dat dit je een gezonde levensstijl zal bezorgen als je er niet al bent.

Een gezonde levensstijl is een manier van leven!