Zo verzorg je je huid in de herfst

Blogpost

De herfst is weer begonnen en dat betekent dat de dagen weer donkerder en kouder gaan worden. De verandering in het weer en het gebruik van de centrale verwarming heeft invloed op onze huidconditie. Hierdoor kan je huid sneller droog aanvoelen, ook kun je last krijgen van rode plekjes en de huid kan soms wat trekkerig aanvoelen. Dit alles wordt vaak veroorzaakt door de kou van buiten en de warmte van de verwarming van binnen. Daarom geven we je graag in deze blog een aantal tips om ook je huid in het najaar goed te verzorgen.

Gezichtsverzorging

Waarschijnlijk gebruik je het hele jaar door dezelfde gezichtscrème. Maar wist je dat je huid ieder seizoen een andere verzorging nodig heeft. In de zomer is het belangrijk om je huid te beschermen tegen de warmte en Uv-stralen van de zon. Terwijl in de herfst de crème je huid ook bescherming moet bieden tegen de kou en regen. Door temperatuurverschillen gaat je huid sneller trekkerig aanvoelen en ontstaan er rode vlekken, scheurtjes en of schilfertjes op de huid. Daarom is het belangrijk dat je in de winter een extra voedende crème voor je huid gebruikt.

Warm douchen of baden

Het is tijdens de koudere herfst en wintermaanden erg verleidelijk om heerlijk warm te gaan douchen of badderen. Maar helaas krijgt je huid het hierdoor zwaar te verduren. Door de warmte van het water wordt er veel huid uit je huid onttrokken, waardoor je huid sneller uitdroogt. Het is daarom beter om een koelere douche of bad te nemen, bovendien is dit ook beter voor de doorbloeding van de huid. Na het douchen of badderen kun je het beste je huid met een hydraterende crème insmeren. Dit is belangrijk omdat de meeste doucheproducten de huid uitdrogen.

Lippen

Gebarsten lippen komen vaak in de herfst en wintermaanden voor. Dit komt vooral door de koude droge lucht. Maar ook de verwarming helpt niet mee. Wil je voorkomen dat je last krijgt van gebarsten lippen? Vergeet dan niet om je lippen regelmatig in te vetten met de juiste lipbalsem.