De grassoort bamboe wordt tegenwoordig vaak verwerkt in kleding als heren ondergoed, dames ondergoeden en veel meer soorten kledingstukken. Daarom vind je in dit artikel informatie over de voor- en nadelen van bamboe en de kledingstukken die met bamboe gemaakt worden.

Voordelen van bamboekleding

Duurzaam

Doordat bamboe ontzettend snel groeit, soms wel één meter per dag, en niet opnieuw hoeft worden aangeplant is het een van de meest duurzame bronnen op aarde.

Sterke plant

Bamboe heeft geen pesticiden en meststoffen nodig heeft om te kunnen groeien. Verder hebben de grassen geen bodem nodig die heel vruchtbaar is, sterker nog: door de wortels van de grassen wordt erosie voorkomen en water vastgehouden en hierdoor neemt de vruchtbaarheid van de grond juist toe.

Zuurstof

Bamboe neemt in vergelijking met andere planten 35% meer zuurstof op. Hierdoor reduceren bamboeplanten het broeikaseffect en de klimaatverandering. Een bos vol bamboe draagt dus niet alleen bij aan onze economie, maar (op een positieve manier) ook aan de wereldwijde klimaatverandering.

Zachte kleding

Kleding die gemaakt is van bamboe voelt aan als zijde, erg zacht dus. Hierdoor is het uitermate geschikt voor yoga-oefeningen en andere ontspannende activiteiten.

Vocht

Een bamboekledingstuk neem tot 4 keer sneller vocht op als een kledingstuk van katoen. Zodoende is kleding van bamboe ideaal voor een warme, zweterige, zomerdag.

Ademen

Door de structuur van de bamboevezels ademt de kleding beter en wordt hierdoor de lichaamstemperatuur van de drager beter gereguleerd.

Nadelen van bamboekleding

Chemisch

De bamboeplant heeft van nature te korte vezels om in kleding gebruikt te kunnen worden. Daarom ondergaat bamboe een chemisch proces zodat het wel in kleding kan worden verwerkt. Zodoende is bamboe van nature een milieuvriendelijk product maar wordt het door het noodzakelijke chemische proces toch niet zo milieuvriendelijk.

Gelukkig wordt er momenteel veel onderzoek gedaan naar een duurzamere manier van bamboeverwerking, dus in de toekomst kan bamboekleding wel geheel milieu vriendelijk zijn.

Kleding gemaakt van bamboe

Bamboe T-shirts

Net als alle andere kledingstukken van bamboe neemt ook een bamboe T-shirt meer vocht op. Door een dergelijk shirt onder bijvoorbeeld een overhemd te dragen blijft je bovenkleding langer fris. Verder beschikken bamboevezels over een antibacteriële werking die uniek is, hierdoor helpt een T-shirt van bamboe met het bestrijden van bacteriën op je huid. Als je een huidaandoening als eczeem hebt kan een bamboe T-shirt een ideale oplossing zijn.

Maxx Owen ondergoed

Dit ondergoed is gemaakt van 95% bamboe en 5% elasthaan. Hierdoor zijn de onderbroeken anti bacterieel, ademend, absorberend, hypo allergeen, zacht en soepel van structuur.

En doordat de pijpen van Maxx Owen boxershorts langer zijn dan die van een gemiddelde onderbroek heeft de onderbroek een betere pasvorm waardoor de drager meer comfort ervaart.

Wanneer je op zoek bent naar een lange onderbroek voor dames is bamboe ondergoed ook een goede optie.

Bamboe broek

Als je aan yoga doet kan een broek van bamboe je extra comfort en gemak geven. Een yogabroek van bamboe zit namelijk zeer comfortabel en heerlijk zacht en is daardoor uitermate geschikt voor een yoga-oefening.