3 manieren om te stoppen met roken

Blogpost

Ben je een roker en wil je zo snel mogelijk stoppen? De kans is groot dat je diverse manieren hebt geprobeerd en dat niks blijkt te werken. Na vele pogingen om te stoppen zakt het moed je in de schoenen wat het stoppen nog lastiger maakt. Hieronder volgen 3 manieren om het stoppen met roken eenvoudiger te maken. Het verschilt per persoon welke methode het beste bij je past. Zo werkt het voor de ene om langzaam af te bouwen, terwijl de ander in een keer het roer om moet draaien.

Lasertherapie stoppen met roken

De lasertherapie duurt slechts 30 minuten. Na afloop van deze lasertherapie zou je minder behoefte hebben aan een sigaret, waardoor het makkelijker wordt om deze links te laten liggen. Bij deze methode ben je zelf verantwoordelijk voor het stoppen. Ongeveer 60% van de rokers die zich met een lasertherapie laat behandelen is in staat om te stoppen, maar er is geen garantie voor succes. De lasertherapie wordt vaak door de verzekeraar vergoed dus is het altijd de moeite waard om het lasertherapie roken een kans te geven.

Nicotine sticker

Je hebt vast wel eens van een nicotine sticker gehoord. Deze plak je op je lichaam. De sticker zorgt ervoor dat je lichaam nicotine binnenkrijgt. De drang om een sigaret wordt dus minder goed, waardoor het makkelijker wordt om nee te zeggen tegen een sigaret. Na verloop van tijd bouw je het gebruik van de stickers af, zodat je niet te roken zonder de stickers te gebruiken. De nicotine sticker is voor veel mensen een succesvolle methode gebleken. Je kunt de stickers eenvoudig online bestellen of bij de apotheek aanschaffen.  

Op eigen kracht

Natuurlijk is het ook mogelijk om op eigen kracht te stoppen. Het stoppen met roken heeft voornamelijk met je gedachten te maken. Wanneer jij jouw gedachten de baas bent, zou het mogelijk moeten zijn om te stoppen met roken. Zodra je aan roken denkt, zou je je lichaam met iets anders kunnen belonen, bijvoorbeeld een kauwgum. Deze beloning klinkt natuurlijk een stuk minder aantrekkelijk dan een sigaret, maar het werkt wel als afleiding. Vaak zie je dat een roker die probeert te stoppen toch weer een sigaret rookt, omdat de gedachten over roken maar terug blijven komen. Door de sigaret bijvoorbeeld te vervangen voor een kauwgumpje leid je jezelf als het ware af waardoor je de gedachten cyclus doorbreekt.