Steeds vaker zien we mensen die last hebben van psychische stoornissen. Bijna de helft van alle Nederlanders heeft wel eens een psychische stoornis gehad. Ieder jaar heeft een vijfde van alle volwassene hier last van. Het gaat om bijna twee miljoen mensen. Een derde van de mensen krijgt de juiste hulp volgens cijfers van het RIVM. Er zijn verschillende soorten eetstoornissen waar mensen last van hebben. Daarnaast gaat het ook om stress, te weinig slaap en fysiek en mentale gezondheidsproblemen.

Hoe ontstaan de stoornissen?

Het is vaak de stress, te slecht slapen en ook ongezond eten en drinken wat langzaam leidt tot een psychische stoornis. Het is bijzonder pijnlijk en vervelend wanneer dit gebeurt. Het is belangrijk om de oorzaak te herkennen en de aandoening goed te behandelen. Het helpt om de kansen op een terugval te verkleinen.

Bewegen

Het is belangrijk om het probleem goed aan te pakken. Een multidisciplinaire aanpak is gebaseerd op praten, denken, voelen en ook bewegen. Het is belangrijk om zo een duurzaam herstel te zien en te krijgen bij een psychische stoornis. Psychomotorische therapie wordt vaak gebruikt. De therapeut kan helpen om het denken, handelen en voelen op een positieve manier te beïnvloeden. Het is belangrijk om het handelen, voelen en denken in balans te brengen en te houden.

Voorkom stress

Stress kan door veel verschillende oorzaken ontstaan. Soms hebben we er geen invloed op. Vaak is het wel mogelijk om stress te voorkomen. Het is soms de leefstijl die zorgt voor teveel stress. Door voldoende rust te nemen, te bewegen en gezond te eten is het al mogelijk om veel onnodige stress te voorkomen. Wanneer er dan toch wat gebeurt waardoor we stress krijgen is het mogelijk om het snel onder controle te krijgen.

Wandelen in de natuur

Door te gaan wandelen in de natuur is het mogelijk om vrij te komen van de stress. Doe took the screens compleet wat anders. Ruk jezelf los van de omgeving waarin je zit of de vriend of vriendin die last heeft van een psychische stoornis.