Je eerste tattoo. Waar let je op?

Blogpost

Het laten zetten van een eerste tattoo kan best wel spannend zijn. Je weet niet goed wat je te wachten staat en bent misschien ook nog aan het twijfelen of je het wel moet doen. Ook de reactie van vrienden en familie kan een rol spelen. Gelukkig is het allemaal niet zo spannend als je denkt. Het zetten van een tattoo (afhankelijk van de grootte) is vaak zo gebeurd en de pijn valt vaak wel mee. Hieronder volgen tips hoe je een eerste tattoo het beste kunt benaderen.

Familie en vrienden inlichten

Vroeg of laat komen ze er toch wel achter. Daarom raden we altijd aan om eerlijk te zijn tegen je naasten en ze over jou tattoo te vertellen. De echte vrienden luisteren wel en zullen je verder niet veroordelen. Soms is het lastig om het bij je ouders te vertellen, zeker wanneer je nog wat jonger bent en nog thuis woont. Maar als je zeker weet dat je een tattoo wilt is er geen reden om het niet te doen. Wel is het raadzaam om eerst met een klein ontwerp te beginnen. Bij een grotere tattoo zit je al gauw vele uren in de tattooshop wat voor een eerste tattoo laten zetten te intens kan zijn.

Een ontwerp kiezen

Wanneer je je bedenkt dat je een tattoo wilt heb je waarschijnlijk ook al een idee hoe deze eruit moet komen te zien. Bij het laten zetten van een tattoo is het raadzaam om voor een tattoo met weinig details te kiezen. Een tattoo met veel details is over het algemeen lastig om te laten zetten. Met een tattoo zonder al teveel detail weet je zeker dat deze er mooi op komt te staan. Op het internet kun je inspiratie doen voor tattoo’s. Houd er wel rekening mee dat wanneer je een tattoo op bijvoorbeeld Pinterest of Instagram ziet staan dat je dan waarschijnlijk niet de enige bent die hier mee rondloopt. Wil je een origineel design dan is het een beter idee om een ontwerper te vragen een tattoo voor je te maken. Dit kan ook een vriend of kennis zijn die goed kan tekenen.

Tattooshop kiezen

Bij de keuze voor een tattooshop raden we altijd aan bij je vrienden en kennissen na te vragen waar ze deze tattoo hebben laten zetten. Het kwaliteitsverschil per tattooshop verschilt nogal en dus raden we aan hier goed over na te denken. Elke tatoeëerder kent zijn eigen specialisme. Kijk daarom eerst naar het ontwerp van je tattoo en zoek hier vervolgens een passende tatoeëerder bij.