Tips om paracetamol te kopen

Blogpost

 

Even een ‘molletje’ nemen

Paracetamol is de meest populaire pijnstiller in de thuisapotheek. Het is een pijnstiller die je vrijwel altijd in huis hebt staan aangezien je nooit weet wanneer een pijnkwaal op de loer ligt. We hebben wat tips om paracetamol te kopen voor je op een rij gezet.

Kies de toedieningsvorm met zorg

Paracetamol is een middel wat in meerdere toedieningsvormen verkrijgbaar is. We hebben de diverse soorten op een rij gezet, samen met de voordelen.

  • Paracetamol is verkrijgbaar in de vorm van zetpillen. Deze worden toegediend aan kleine kinderen, maar bijvoorbeeld ook aan kwetsbare patiënten en ouderen die niet in staat zijn om een tablet te slikken. De dosering is vergelijkbaar met de paracetamol in tabletvorm.
  • Paracetamol is ook in capsules verkrijgbaar. Deze capsules hebben als voordeel dat ze eenvoudig ingenomen kunnen worden. Door de praktische vorm en het feit dat ze een zachte buitenkant hebben slik je ze gemakkelijk door. Deze variant is vaak het duurste.
  • Paracetamol is het bekendste in tabletvorm. Deze tabletten zijn het goedkoopste, en ze zijn ook overal verkrijgbaar. Dit is echter wel iets om goed bij op te passen.

Pas op met paracetamol in de supermarkt

Paracetamol is een product wat in vrijwel elke supermarkt te koop is. Op zich is dat natuurlijk heel positief maar er kleeft ook een nadeel aan. Het risico wat je namelijk loopt is dat je een verkeerde dosering aanschaft. Kijk voordat je een doosje koopt altijd naar de dosering. Er wordt een onderscheid gemaakt in leeftijdscategorieën. Paracetamol is verkrijgbaar in doseringen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Vaak is in de supermarkt alleen de dosering voor volwassenen te koop. Bij de drogist kan je nog advies krijgen van de verkoopster; de caissière van de supermarkt kan dit advies niet geven. Daarom is de tip bij twijfel; koop paracetamol bij de drogist of apotheek.

Met of zonder cafeïne

Paracetamol is verkrijgbaar in de varianten met en zonder cafeïne. De variant met cafeïne heeft als voordeel dat deze wat sneller zal gaan werken. Deze variant gebruik je dan ook het liefste wanneer er sprake is van acute pijn die jij zo snel mogelijk wil stoppen.

Meer informatie om een paracetamol te kopen vind je op: byfit.nl