Ik kan zelf heel erg genieten van een ontspannende massage en streef er eigenlijk wel naar om er eens in de twee maanden 1 te nemen. Omdat ik al wat ervaringen wat betreft achter de rug heb wil ik graag mijn meest favoriete massage met jouw delen. Dit is: de ayurvedische massage. Veel mensen kennen deze massage waarschijnlijk niet en daarom wil ik graag uitleggen wat het voor je lichaam kan doen.

Waar komt de massage vandaan?

De ayurvedische massage is van oorsprong een Indiase massage en is onderdeel van de ayurveda. Dit is in India een preventieve geneeskunde. Tijdens de massage wordt er gebruik gemaakt van drukpunten in je lichaam wat zorgt voor een ontspannen gevoel en een betere energiedoorstroming in je lichaam. Tijdens de massage wordt er gebruik gemaakt van warme kruidige olie die helpt bij het afvoeren van afstoffen.

Wat kan het doen voor je lichaam?

Omdat de massage dus met name bedoeld is als preventief geneesmiddel hoef je hem dus (bijvoorbeeld in tegenstelling tot een sportmassage) niet te ondergaan als je een bepaalde stress voelt in je lichaam. Je laat je dus eigenlijk masseren om in de toekomst niet ziek te worden. De massage kan onder andere helpen bij het verminderen van slaapproblemen en vermoeidheid. Er kan dus wel worden gezegd dat er geen verkeerd moment is om de massage te ondergaan, goed om te horen toch?

Waarom dit mijn meest favoriete massage is? Daar kan ik de vinger eigenlijk ook niet helemaal op leggen. Maar het is zeker het proberen waard en ik ben eigenlijk zeker dat je niet teleurgesteld zult zijn!