Het belang van een gezonde levensstijl als gezin

Gezondheid

Het belang van een gezonde levensstijl voor het handhaven van een algemene goede gezondheid en het voorkomen van chronische ziekten is goed ingeburgerd. Een gezonde levensstijl is vrij eenvoudig te bereiken – men hoeft niets “gek” te doen om een ​​gezonde levensstijl aan te nemen. Ik zal zeggen dat een zekere mate van onafhankelijk denken vereist is om waarheid en fictie te scheiden in de meeste moderne gezondheidsadviezen die momenteel worden uitgebracht.

Het belangrijkste dat je kunt doen, is goed eten. Vermijd zoveel mogelijk gifstoffen in je eten en consumeer veel vers fruit, groenten en volle granen; oefen een paar keer per week matig; vermijd roken, inclusief passief roken; en vermijd het verkrijgen van te veel gewicht (wat van nature zou moeten komen als je goed eet en traint). Hoewel het niet altijd mogelijk is om alle biologisch voedsel te eten, beveelt de EWG 12 groenten en fruit aan die biologisch moeten zijn vanwege hun hogere gehalte aan bestrijdingsmiddelenresiduen. Het zoveel mogelijk vermijden van giftige stoffen uit het milieu is een belangrijk onderdeel van het bereiken van een gezonde levensstijl.

Onze moderne levensstijl is erg handig – maar het kan ook extreem ongezond zijn. De meesten van ons eten te veel bewerkte voedingsmiddelen en te weinig fruit en groenten; we oefenen zelden; en wanneer we chronische aandoeningen zoals diabetes ontwikkelen, vertrouwen we op conventionele medicijnen om ons beter te laten voelen, maar deze medicijnen hebben vaak verwoestende bijwerkingen. In plaats van het belang te accepteren van een gezonde levensstijl voor ons en voor toekomstige generaties, gaan we door met onze slechte gewoonten – en nemen dan krachtige, giftige medicijnen om onze onvermijdelijke symptomen te behandelen.

Natuurlijk hebben niet alle aspecten van een gezond leven onze controle. We zullen worden blootgesteld aan bepaalde milieutoxines, of we het nu leuk vinden of niet. Maar veel van deze factoren hebben absoluut onze controle. Wanneer we maar kunnen, moeten we verantwoordelijk zijn en de juiste keuzes maken.

Daarom is het zo belangrijk om zeker te weten dat je goed eet als de belangrijkste factor bij het bereiken van een gezonde LEVENSSTIJL.

Ik zeg ‘levensstijl’, omdat ik weet dat ‘goed eten’ soms iets is dat iemand wrokgevoelens doet omdat ze vinden dat ‘opoffering’ vereist is om een ​​gezonde levensstijl aan te nemen.

Ik herinner me dat mensen die arm eten aten altijd met me grapten en zeggen dat ik niet echt leefde omdat ik ervoor koos geen pizza te eten en bier te drinken – en ik antwoordde altijd: “hoeveel LEVEN kan je doen als je lichaam herstelt van wat jij erin doen?

Verschuiven van een ongezonde naar een gezonde levensstijl

De reden dat ik de gezonde lifestyle-tip bediscussieer van gewoon ETEN GOED op mijn blog is omdat het zo effectief is geweest voor mijn gezondheid.

Het was echter niet altijd zo. Ik herinner me dat ik elke dag verslaafd was aan een chocoladereep en dat ik altijd hoofdpijn of een infectie of een soort ziekte had.

Naast overmatig verlangen naar suiker (elke dag een chocoladereep eten) had ik ook last van veel ongezonde symptomen die moeilijk op te lossen waren in de traditionele geneeskunde: frequente hoofdpijn, huidproblemen (bijv. Eczeem, acne, netelroos, opgeblazen gevoel, gas, slechte adem , Zwak of broos haar en nagels, Vermoeidheid en lethargie, Overmatige stress, Candida-overgroei, Gist-infecties, Voedsel of Omgevingsallergieën, Angst of depressie, Diarree, Obstipatie, Geheugenverlies, Stemmingswisselingen, Veel verkoudheden of infecties, PMS of slechte menstruatiekrampen , Blaasontsteking, verlies van geslachtsdrift … enz

Ughhh! Helemaal niet leuk!

Jaren later, ik HOU van lekker eten en ik ben zelden ziek. Goed eten is de perfecte manier om op je lichaam in te spelen en echt terug te gaan naar de basis van wat je lichaam nodig heeft. Het daagt je uit om de ondeugden op te geven die je als vanzelfsprekend beschouwt, je verslavende eetgewoonten te doorbreken en opnieuw te beginnen vanaf het begin. Goed eten is een gezonde levensstijlkeuze die je duidelijkheid geeft over wat je lichaam echt nodig heeft, niet hunkert naar en de basis wordt voor alle andere gezonde levensstijlkeuzes.

Een belangrijk ding om te onthouden bij goed eten, is door je wortelfilosofie echt te onderzoeken om meer gezond voedsel aan te passen aan je levensstijl.

Dit is ZO BELANGRIJK!

Als het gewoon is om een ​​paar kilo kwijt te raken – persoonlijk vind ik dat dit niet voldoende is voor een motivator en je zult jezelf opmaken voor “mislukking”, echter, als je ervoor kiest om goed te eten om te genieten van een betere kwaliteit van leven, om dingen te doen niet gedaan in jaren en niet meer ziek te worden, dan is dit een geweldige motivator die waarschijnlijk zal duren!

Dus, echt praktisch worden, goed eten houdt duidelijk in dat je een paar veranderingen aanbrengt in het voedsel dat je bereidt en waar je van geniet.

Ik luister altijd naar mijn lichaam als ik eet. Ik reken niet op calorieën, meet mijn vuist, gebruik ratio’s of iets waardoor ik mezelf afscheid van het voedsel dat ik eet.

De belangrijkste reden dat ik geniet van een uitstekende gezondheid is omdat ik kritisch ben over wat ik eet – ik kies ervoor om ECHT eten te eten.

Om deze reden heb ik geen dure supplementen of uitdagende programma’s nodig om mijn gewicht te behouden.

Heerlijke menu’s van echt, volledig voedsel laten me genieten van de dingen waar zoveel dieetplannen tegen waarschuwen.

Dit klinkt eenvoudig genoeg, maar wat ik heb geleerd, is dat veel mensen gewoon niet weten waar een gezonde levensstijl uit bestaat, vooral als het om eten gaat!

Ik probeer dingen zo eenvoudig mogelijk te houden. Ik winkel uit de buurt van de supermarkt, eet voornamelijk wilde en scharrelkippen, heel weinig vlees en meestal rauw biologisch fruit en groenten, met bonen en rijst. Het is niet praktisch om alles wat ik eet hier op te sommen, maar voel je vrij om mijn blog te bezoeken en je GRATIS Gezonde Kruidenierswinkellijst te downloaden terwijl je hier bent!

De toekomst hangt af van onze gezondheid Een gezonde levensstijl, zoveel mogelijk vrije gifstoffen (in onze omgeving en in onze voeding) en stress is belangrijk voor ons, maar het is ook belangrijk voor toekomstige generaties. Wetenschappers ontdekken nu ook de impact van voeding op ons DNA! Gezonde bomen dragen gezond fruit. Een voortdurende levensstijl van ziekte zal een blijvend effect hebben op toekomstige generaties en op onze planeet.

De resultaten van jaren waarin een ongezonde levensstijl leeft, liggen voor de hand. We worden momenteel geconfronteerd met een sterke toename van chronische ziekten, zoals diabetes en hartaandoeningen, met een zo hoog percentage overgewicht dat het als een epidemie wordt beschouwd, en met groeiende percentages van onvruchtbaarheid. Het aantal kinderen met de diagnose autisme, Asperger-syndroom of ADHD is schrikbarend hoog.

We moeten ook onthouden dat onze kinderen ons zorgvuldig in de gaten houden en ons najagen. Als ze ons nu verantwoordelijk zien handelen, zullen ze waarschijnlijk een vergelijkbare aanpak kiezen om voor zichzelf en voor de planeet te zorgen wanneer ze volwassenen worden.

We moeten ons allemaal afvragen of we het belang van een gezonde levensstijl voor onze kinderen modelleren. Als we ze niet laten zien hoe ze voor zichzelf moeten zorgen, zullen ze in plaats daarvan naar de voedselbedrijven gaan. Hoe zullen ze het verschil weten tussen echt voedsel, “voedselachtige” stoffen?

Ik heb ongeveer 6 – 8 fantastische kookboeken bij de hand. Uit deze boeken maak ik eenvoudige maaltijdplannen die ik elke maand ronddraai op basis van ongeveer 15 eenvoudige maaltijdideeën.

Naast het eten van Delicious Food (dat is echt en gezond!), Stel ik de volgende manieren voor om te helpen bij het modelleren van een positieve benadering van voedsel bij onze kinderen:

Jonge kinderen leren vooral over de wereld door imitatie. Hoe voel je je elke dag als je de maaltijden van je gezin klaarmaakt? Ben je gehaast, gefrustreerd en niet verbonden? We kunnen onze kinderen laten zien dat gezond eten belangrijk is door de manier waarop we onze maaltijden benaderen. Als we blij zijn en ons bezig houden met het maken van een maaltijd, en dan samen genieten van het eten, bevestigen we dat eten meer is dan iets om het gat te vullen, maar een noodzakelijk onderdeel is van een gelukkig en gezond gezinsleven. Kortom, uw kinderen imiteren wat ze zien, dus zorg ervoor dat u een positieve waarde hecht aan de activiteiten met betrekking tot gezond leven.
Betrek uw kinderen bij de maaltijdbereiding, zelfs één of twee keer per week. Door te bespreken hoe goed bepaald voedsel smaakt en door je te laten helpen met koken, zul je laten zien dat het belangrijk is om de tijd te nemen om een ​​gezonde maaltijd te bereiden in plaats van iets in de magnetron te gooien. Je weet maar nooit, je zou een toekomstige chef kunnen inspireren!
Maak een plan om zo vaak mogelijk als gezin samen te eten. Bij elke beslissing die u samen neemt, werpt u een waardeoordeel in over het belang van gezond leven en gaat het om meer dan alleen het eten van een paar groentjes.
We kunnen en moeten ons inspannen om onze gewoonten te veranderen en het belang van een gezonde levensstijl te accepteren. Als de maatschappij geen veranderingen aanbrengt, dan moeten we ze als individu maken. Immers, als we onze gezondheid aan iemand anders overlaten, raden ze dan wat ze voor jou gepland hebben? Niet veel.

Ik heb er absoluut vertrouwen in dat je de overstap naar een gezonde levensstijl kunt maken en de hinderlijke symptomen kunt elimineren die het gevolg zijn van een lichaam dat is overladen met gifstoffen uit onze Noord-Amerikaanse levensstijl. Ik was in staat om dit te doen door het volgen van eenvoudige strategieën, koken uit informatieve boeken die me hielpen om van levensstijl te veranderen en van het leven te genieten!

In al deze gesprekken over het leven van een gezonde levensstijl – we kunnen niet over het hoofd zien door simpelweg te kiezen voor GENIETEN VAN HET LEVEN!