Je kunt thuis je eigen biologische, natuurlijke haarproducten maken voor een fractie van de kosten van de meeste productlijnen. Het is gemakkelijk om organische shampoos, conditioners en haarmaskers in uw keuken te maken. Volledig natuurlijke, niet-toxische haarproducten bieden hydratatie, voeding en stimulatie van de hoofdhuid en het haar.

Hier zijn enkele van mijn favoriete tips voor het verkrijgen en behouden van het beste natuurlijk ogende gezonde haar. Ik hoor graag al je persoonlijke tips voor gezond haar.

1. Maak een kruidenhaarmasker
Combineer 1 theelepel triphalapoeder (een Ayurvedisch kruid dat je online kunt kopen), met 1 eetlepel Aloë vera-gel en een kleine hoeveelheid water tot een pasta is gevormd. Nat haar en breng pasta op de hoofdhuid en het haar. Laat het minstens 20 minuten intrekken en spoel af.

2. Gebruik Natural Sesame Oil Conditioner
Voor droog haar, wrijf een kleine hoeveelheid organische sesam of olijfolie op gebroken en gespleten haarpunten. Bedek het haar in een plastic zak of een douchekap en laat het gedurende minimaal 45 minuten of maximaal een nacht rusten. Shampoo en spoel goed.

3. Houd haar schoon, niet “te schoon”
Het is belangrijk om schoon haar te hebben, maar door te wassen kan het haar broos en leeg zijn van natuurlijke smeeroliën. Was haar om de dag of elke derde dag.

4. Drink geen bier – spoel ermee weg!
Pre-shower, geef je haar een spoeling met 1/4 kopje plat biologisch, hoogwaardig bier. Laat het bier 15 minuten in het haar staan ​​en spoel dan zoals normaal met een natuurlijke shampoo.

5. Probeer een Basic Baking Soda Wash
Gewoon door je haar een wekelijkse baking soda-spoeling te geven, helpt het haar te ontdoen van de lagen chemische gels en milieuverontreinigende stoffen die zich gedurende de week aan het haar kunnen hechten. Het geeft het haar ook een levendig glanzend gevoel en kan het zelfs lichter maken. Voeg 1 eetlepel zuiveringszout aan je haar toe terwijl je je normale shampoobehandeling doet.

6. Probeer een sandelhoutpoeder haarmasker
Voeg 2 theelepels biologisch sandelhoutpoeder toe aan 3 eetlepels limoensap voor een uitstekend haarmasker voor verkoelende zomer. Je kunt ook sandelhout vervangen door zoethoutpoeder, of combineren in een mix.

7. Gebruik een Coconut Oil Conditioner
Breng voor droog en broos haar meer vocht aan door jezelf een kokosolie-oliebehandeling te geven. Masseer een kleine hoeveelheid warme kokosolie (zo mogelijk biologisch en koud geperst) in de hoofdhuid en door de uiteinden. Dek af en laat ten minste 30 minuten zitten, en dan shampoo en spoel als normaal. U moet mogelijk tweemaal wassen om alle olie eruit te krijgen.

8. Gebruik Essential Oil Remedies
Vermijd agressieve chemische sprays. Essentiële olie van rozemarijn is een uitstekende ontkruller. Wrijf een paar druppels in je handpalmen en vervolgens door vochtige, verwarde haren. Je kunt ook een beetje rozemarijnolie op je haarborstel doen om los te geraken.

9. Eet voor gezond haar
Het drinken van gezuiverd water en het eten van een gezond, biologisch, plantaardig dieet helpt gezonde lokken. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen met chemicaliën en conserveermiddelen die lichaam en haar van een gezonde, natuurlijke glans ontdoen.

10. Gebruik een Castor Oil Deep Conditioner
Voeg voor extra conditionering en gezonder haar 2 theelepels ricinusolie toe aan één eiwit. Masseer het olie-eimengsel in nat haar en hoofdhuid. Laat minimaal 25 minuten rusten voordat u afspoelt.

Schakel over naar alle natuurlijke haarverzorgingsproducten. Ik gebruik Max Green Alchemy en heb geweldige resultaten. Een volledige reiniging van het lichaam zal ook helpen om de gezondheid van je haar te verbeteren.

†Resultaten kunnen verschillen. Informatie en verklaringen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden en zijn niet bedoeld als vervanging van het advies van uw arts. Global Healing Center geeft geen medisch advies, schrijft een diagnose of diagnosticeert geen ziekten. De opvattingen en voedingsadviezen van Global Healing Center zijn niet bedoeld als vervanging voor conventionele medische zorg. Raadpleeg uw arts als u een ernstige medische aandoening of een gezondheidsrisico hebt.