Laten we eerlijk zijn, een mooie reeks lange, natuurlijke, gezonde nagels zien er stijlvol en sexy uit. Onberispelijk onderhouden lange nagels zeggen veel over je persoonlijke stijl en zelfvertrouwen. We weten dat lang groeien, gezonde nagels een uitdaging kunnen zijn. Onze eenvoudige tips laten zien hoe ook jij een prachtige set lange natuurlijke nagels kunt hebben.

Eerst een snelle biologieles:

Je nagels groeien uit het gebied onder je schubbenlaag, de matrix genoemd. De matrix is ​​het levende deel van de nagel. Je nagelriem is de laag van de huid die de matrix beschermt, zodat de cuticula erg belangrijk is voor de gezondheid en groei van de nagel. Naarmate nieuwe nagelcellen in de matrix groeien, worden oudere nagelcellen naar uw vingertoppen geduwd en hard en verdicht. Erfelijkheid en gezondheid bepalen hoe snel nagels groeien, maar nagels groeien typisch ongeveer 0,1 millimeter per dag, wat betekent dat het een vingernagel kost ongeveer vier tot zes maanden om volledig te regenereren. Gezonde nagels zijn glad, zonder richels of groeven. Ze zijn uniform van kleur en consistentie en vrij van vlekken of verkleuring.

Wist je dat: nagels in de zomer sneller groeien dan in de winter, dat de nagels op je dominante hand sneller groeien en dat nagels van mannen sneller groeien dan bij vrouwen, behalve als een vrouw zwanger is wanneer de nagelgroei versnelt.

Hoe lang moeten mijn nagels zijn?

Dit is duidelijk een kwestie van persoonlijke keuze, maar een paar dingen om in gedachten te houden:

De optimale praktische lengte voor uw nagels is afhankelijk van uw activiteiten en uw levensstijl. Over het algemeen mag de spijkerpunt niet verder reiken dan een derde van het lichaam van de nagel.

Nagels breken minder vaak als ze allemaal even lang en vierkant, ovaal of rond zijn.

Tips voor het kweken van lange, gezonde en natuurlijke nagels:

Lange nageltip 1: gebruik je nagels niet als gereedschap.

In plaats van je nagels te gebruiken, gebruik je andere delen van je hand of een pen om taken uit te voeren zoals het kiezen van de telefoon. Niet pikken, porren of schrapen met je nagels en vooral het openen van frisdrankblikjes met je nagels vermijden.

Lange nageltop 2: draag handschoenen.

Detergentia zijn bijzonder hard op uw nagels en kunnen splijten en afschilferen veroorzaken. Draag handschoenen bij het afwassen of schoonmaken. Draag bij het tuinieren ook handschoenen om je nagels tegen infecties te beschermen en droogheid, beschadiging en verlies van natuurlijke oliën te voorkomen.

Lange nageltip 3: Bijs niet op je nagels of kies niet voor je nagelriemen.

Afgezien van de voor de hand liggende reden om te bijten met het inkorten van je nagels, kunnen deze gewoonten het nagelbed beschadigen. Zelfs een kleine snede naast je nagel kan ervoor zorgen dat bacteriën of schimmels in het nagelbed komen en een infectie veroorzaken. Denk eraan dat je nagels langzaam groeien, zodat een beschadigde nagel gedurende enkele maanden tekenen van beschadiging blijft.

Lange nageltop 4: zorg voor je nagelriemen.

De cuticula is een barrière die bacteriën uit de nagelmatrix houdt, waar nieuwe cellen worden gegenereerd, dus deze mogen niet worden gesneden of getrimd. Aan de andere kant wil je de nagelriemen niet overwoekeren, waardoor nagelgroei verstikt. Als je nagelriem is uitgegroeid tot de nagelplaat, na voldoende je nagelriemen in warm water te hebben verzacht, gebruik dan heel voorzichtig een nagelriemschijf om je nagelriemen terug te duwen. Dit helpt niet alleen om de nagelriemen terug te duwen, maar ook om de dode huid en het puin dat zich heeft opgehoopt, te verwijderen. Houd de nagelriemschaar onder een hoek en gebruik kleine cirkelvormige bewegingen, zodat u zo voorzichtig en voorzichtig mogelijk bent en de nagelriem niet beschadigt. Vergeet als je klaar bent niet om je handen te hydrateren.

Lange nageltop 5: zorg voor je nagels.

Trim nagels en maak regelmatig schoon onder de nagels. Gebruik een manicureschaar of tondeuse en een nagelvijl om de nagelranden glad te maken. Trek nooit nijnagels los – dit leidt bijna altijd tot het scheuren van levend weefsel. Clip minikortjes weg, laat een kleine hoek naar buiten.

Lange nageltip 6: Zorg voor broze nagels.

Trim broze nagels na een bad, of een hand van 15 minuten laten weken in badolie, en breng dan een moisturizer aan. Gebruik geen nagellakremover meer dan tweemaal per maand. In plaats daarvan de nagellak bijwerken. Wanneer u een nagellakremover moet gebruiken, vermijd dan die welke aceton gebruiken, dat de nagels uitdroogt. Overweeg ook om een ​​nagelversterker en groeiformule te gebruiken.

Lange nageltip 7: De rol van een dieet.

Tenzij uw dieet een tekort aan eiwitten en vitaminen heeft, veranderen voedingsgewoonten die zogenaamd de nagels versterken, niet. Je nagels kunnen echter veelbetekenende tekenen van voedingsproblemen geven, zoals:
Gebrek aan vitamine A en calcium veroorzaakt uitdroging en broosheid.
Gebrek aan eiwitten, foliumzuur en vitamine C veroorzaken hangende nagels
Witte banden over de nagels veroorzaakt door eiwitgebrek.
Een tekort aan voldoende zoutzuur veroorzaakt splijtende nagels.
Onvoldoende inname van vitamine B12 leidt tot overmatige droogheid, zeer afgeronde en gebogen uiteinden en donker worden van de nagels.
Onvoldoende zink veroorzaakt witte vlekken op de nagels.
Rode huid rond je nagelriemen kan worden veroorzaakt door een slechte stofwisseling van essentiële vetzuren.

Als u bang bent dat uw dieet mogelijk niet in balans en gezond is, dient u een medisch of voedingsdeskundige te raadplegen.

Lange nageltip 8: bevochtig je nagels.

Nagels hebben vocht nodig net zoals je handen doen. Wrijf lotion in je nagels bij het hydrateren van je handen. Zorg ervoor dat je moisturizer aanbrengt elke keer dat je je handen wast

Lange nageltip 9: gebruik gekleurde nagellak.

Gebruik gekleurde nagellak terwijl je je nagels laat groeien. Als je de voorkeur geeft aan een zachtere uitstraling, probeer dan pure schaduw. Gekleurde nagellak helpt je je bewuster te worden van je handen en hoe je ze moet gebruiken op een manier die je nagellak onbeschadigd houdt en dus je nagels beschermt. Het maakt chips ook gemakkelijker te herkennen, zodat u direct reparaties kunt uitvoeren.

Lange, mooie, natuurlijke nagels nemen toewijding en speciale zorg om te groeien en te onderhouden. Wees geduldig, de gemiddelde nagel duurt 3 tot 6 maanden om te groeien.

Veel Gestelde Vragen:

Mijn nagels zijn zwak. Wat kan ik doen om ze te versterken?

Helaas, als je van nature zwakke nagels hebt, is het waarschijnlijk erfelijk en kun je ze niet permanent veranderen. Je kunt echter wel dingen doen om ze sterker te maken. Probeer een nagelversterker en groeiformule. Veel vrouwen zijn verward over het gebruik van deze producten, dus hier zijn een paar tips:

Zorg ervoor dat je een dunne laag aanbrengt. Omdat u het dagelijks zult toepassen, wilt u niet dat het te veel oploopt. Als je helemaal aan het begin bent van het uitgroeien van je nagels, gebruik dan alleen een versterkende en groeiformule op je nagelplaat en breng deze elke dag aan. Zodra je nagels beginnen te steken en je wilt nagellak aanbrengen, gebruik je de versterkings- en groeiformule als een grondlaag en als een toplaag.

Waarom heb ik richels in mijn nagels?

Randen of ribbels (aangeduid als beau’s lijnen) in nagels doen zich voor wanneer de nagelgroei ongelijk is, meestal vanwege ziekte of letsel. Zachte polijsting kan ribbels minimaliseren. Een Ridge Filler helpt ook om het oppervlak van de nagel waterpas te zetten, waardoor ondiepe richels en andere onvolkomenheden worden gladgestreken.

Waarom worden mijn nagels geel en hoe kom ik van de gele vlekken af?

Donkerder gekleurde nagellak kan een chemische reactie veroorzaken tussen de kleurstof van de nagellak en de nagelplaat. Hierdoor kunnen nagels een geelachtige kleur krijgen. Hoewel het voor iedereen anders is, kan deze reactie binnen enkele dagen of binnen enkele weken na het dragen van de nagellak plaatsvinden. Om te voorkomen dat nagels vergeelen, gebruikt u altijd een basislak voordat u nagellak aanbrengt. Dit voorkomt niet alleen vlekken, maar het kan ook de levensduur van de nagellak verlengen. Voor al gele nagels weken nagels in een oplossing van 1/2 kopje water en het sap van een citroen voor maximaal 15 minuten, een keer per week

Waarom zijn mijn nagels zo schilferig rond de nagelriemen bedden? Wat veroorzaakt dit?

Tenzij u allergisch bent voor iets dat u hanteert, is de kans groot dat de huid droog is. Het is belangrijk om dit te corrigeren, omdat, zoals gezegd, de nagelriemen erg belangrijk zijn voor de gezondheid van de nagel. Je moet regelmatig je nagelriemen en handen hydrateren.

Mijn nagels kunnen groeien, maar na een tijdje beginnen ze te schillen en stoppen met groeien. Wat kan ik doen om dit te stoppen?

Veel vrouwen willen lange, goed gevormde nagels, maar de stress van het dagelijkse leven en werk kan hen een uitdaging maken om te groeien. Je nagels kunnen mogelijk profiteren van extra bescherming wanneer ze een kwetsbare lengte bereiken. Een nagelversterker en groeiformule kunnen hierbij helpen.

Wat veroorzaakt dunne nagels en wat kan ze sterker maken?

Als je algemene gezondheid goed is en je geen sterke chemicaliën gebruikt die de nagels kunnen aantasten, is het waarschijnlijk erfelijkheid die dunne nagels produceert. Je nagels kunnen ook potentieel profiteren van een nagelversterker en groeiformule.