Genieten van een kopje warme thee en gezondheidsvoordelen die in één zak worden gebundeld, is thee met afvallen. Gewichtsverlies thee is een van de meest gewaardeerde gezondheidsproducten op de markt van vandaag. Het bevat een antioxidant met de naam EGCG, waarvan wordt verondersteld dat het het metabolisme van het lichaam met maximaal 4% verhoogt, dat als een eetlustremmer werkt en vertragingen van vetafzetting in uw lichaam vertraagt.

In het bijzonder helpt thee om kanker te voorkomen en de ontwikkeling van bepaalde depregeneratieve ziekten zoals de ziekte van Parkinson en Alzheimer te vertragen. Het is ook nuttig in geval van een zwak geheugen en andere aandoeningen zoals jeuk en zwelling. Een andere zeer interessante kwaliteit van thee is dat wordt aangenomen dat het je hart eerder slagaders sterker maakt en helpt om een ​​gloed op je gezicht te houden en je er jonger uit te laten zien. Dus dat betekent dat het consumeren van afslankthee niet alleen je slanker zal maken, maar ook je huid zuivert, je energie verhoogt en je gezicht een gezonde, stralende en heldere gloed geeft.

Thee is een 100% biologisch product dat zijn wortels heeft in de duizenden jaren oude Chinese medicinale praktijken. Het wordt geëxtraheerd door het proces van het isoleren van krachtige anti-oxidanten met water of stoom gevolgd door condensatie en droging. Het aldus verkregen extract is gewoonlijk in poedervorm en wordt soms ook gebruikt in vetverbranding en dieetpillen. Een meer functioneel kenmerk van thee is om je lichaam gehydrateerd te houden, waardoor je minder naar dranken snakt.

Gewichtsverlies thee, soms ook wel groene thee genoemd, is specifiek gericht op het werken als een diureticum en helpt bij het elimineren van lichaamsafvalproducten. Terwijl groene thee als zwarte thee is en cafeïne bevat die al dan niet gewichtsverlies bevordert, afhankelijk van de sterkte van de thee. Omdat het supergeconcentreerd is, is het heel goed mogelijk om dagelijks honderd kopjes thee te gebruiken met groene thee-extract. Sommige onderzoeken wijzen erop dat dit positieve effecten volledig tenietdoet en zelfs schadelijk kan zijn.

In feite zijn er verschillende soorten thee om af te vallen en groene thee kan daar een van zijn. Alle theeën komen uit dezelfde plant (Camellia sinensis) en kunnen worden gegroepeerd in vier hoofdtypen: witte thee, groene thee, Oolong-thee en zwarte thee. Het type thee wordt bepaald door de oxidatiewerkwijze. Hoe meer oxidatie een thee ondergaat tijdens de verwerking, hoe donkerder het wordt. Zwaar geoxideerde thee is erg donker met meer aroma’s en meer cafeïne. Groene thee is niet geoxideerd. Dit betekent dat het minder aroma en cafeïne bevat, maar het behoudt veel meer van zijn krachtige voedingsstoffen en antioxidanten.

Groene thee en gewichtsverlies:

Een van de meer opwindende en bekende voordelen van groene thee is het vermogen om te helpen bij gewichtsverlies. Naast het geven van een extra energieboost, stimuleert groene thee de stofwisseling en blokkeert tegelijkertijd de vetabsorptie. In 2006 ontdekte een studie in het European Journal of Clinical Nutrition dat thee een gezondere keuze is dan bijna elke drank inclusief water.

Pu-erh en Oolong-theeën voor gewichtsverlies:

Oolong-thee moet worden gebrouwen rond 90 tot 100 C (194 tot 212 F) en het brouwende vat moet worden opgewarmd voordat het in het water wordt gegoten. Yixing paarse kleitheepotten zijn het traditionele brouwvaartuig voor oolongthee. Gebruik voor de beste resultaten bronwater, omdat de mineralen in bronwater meer smaken in de thee naar boven brengen. Oolong van hoge kwaliteit kan meerdere keren worden gebrouwen uit dezelfde bladeren, en in tegenstelling tot groene thee verbetert het bij hergebruik. Het is gebruikelijk om dezelfde bladeren drie tot vijf keer te brouwen, waarbij de derde weekbeurt meestal de beste is.

Pu-erh-thee wordt ook Pu’er-thee genoemd. Pu-erh-thee vereist kokend water voor infusie. Sommigen geven de voorkeur aan het snel spoelen van kokend water om kokend water te verwijderen om het theestof dat zich uit het verouderingsproces ophoopt, vervolgens bij het kookpunt (100 ° C of 212 ° F) te laten opdruipen en het te laten steilen van 30 seconden tot vijf minuten.

Zwarte thee om af te vallen:

In het Westen wordt water voor zwarte thee meestal toegevoegd in de buurt van kookpunt 99 C. Veel van de actieve bestanddelen in zwarte thee ontwikkelen zich niet bij temperaturen lager dan 90 ° C. Lagere temperaturen worden gebruikt voor sommige meer delicate theeën. De temperatuur heeft een even groot effect op de uiteindelijke smaak als het type thee dat wordt gebruikt. De meest voorkomende fout bij het maken van zwarte thee is om water te gebruiken bij een te lage temperatuur. Aangezien het kookpunt daalt met toenemende hoogte, is het moeilijk om zwarte thee goed te brouwen in bergachtige gebieden. Het wordt ook aanbevolen om de theepot te verwarmen voordat je thee klaarmaakt, gemakkelijk gedaan door een kleine hoeveelheid kokend water aan de pot toe te voegen, kort rond te draaien, voordat je het weggooit. In het Westen worden zwarte thees meestal ongeveer 4 minuten gebrouwen en mogen ze meestal niet langer dan 30 seconden of meer dan ongeveer vijf minuten trekken. In veel regio’s van de wereld wordt echter kokend water gebruikt en wordt de thee vaak gestoofd. In India wordt zwarte thee bijvoorbeeld vaak vijftien minuten of langer gekookt als een krachtig brouwsel. De populaire variëteiten zwarte (rode) thee zijn Assam-thee, Nepal-thee, Darjeeling-thee, Nilgiri-thee, Turkse thee en Ceylon-thee.

Kruidenthee om af te vallen:

De term kruidenthee verwijst meestal naar infusies van fruit of kruiden die geen echte thee bevatten, zoals rozenbottelthee of kamillethee. Alternatieve termen hiervoor zijn tisane of kruideninfusie, beide met een impliciet contrast met thee.

Naast deze classificatie kunt u de thee van het gewichtsverlies ook onderscheiden door hun aroma’s of het gehalte aan polyfenolen en EGCG daarin. Polyfenolen blokkeren de vorming van niet-melanoma huidkanker.

Onderzoekers hebben ook de volgende voordelen van het nuttigen van thee bewezen:

ORALE WELLNESS

Onderzoekers van de Universiteit van Illinois in Chicago ontdekten dat polyfenolen in groene thee de groei van bacteriën die slechte adem veroorzaken, remmen. Deze antibacteriële eigenschappen helpen ook de tanden en het tandvlees. In feite vond een Japanse universiteit dat regelmatige consumptie van door thee versterkte deelnemers tanden en helpt tandbederf te voorkomen.

VERMIJD VEROUDERING VAN DE HUID

Naast het bestrijden van de tekenen van veroudering, helpt groene thee ook bij minder voor de hand liggende vormen van veroudering. Uit een studie van de Japanse universiteit bleek dat het drinken van meer dan 2 kopjes groene thee per dag de kans op cognitieve stoornissen bij oudere patiënten met 64% verminderde.

DE ARTHRITIS WISSEN

Onderzoeksresultaten gerapporteerd in de Proceedings van de National Academy of Sciences tonen aan dat polyfenolantioxidanten in groene thee-voordelen lijden aan artritis door de incidentie en ernst van de ziekte te verminderen. EGCG beschermt kraakbeenvernietiging en vermindert gewrichtszwelling en pijn. Dit leidt ertoe dat veel wetenschappers en gezondheidswerkers groene thee aanbevelen als een legitieme remedie voor de behandeling van artritis.

STERK IMMUUN SYSTEEM

Van catechinen, de antioxidante polyfenolverbindingen, is aangetoond dat ze een grote invloed hebben op uw immuunsysteem. Onderzoek uitgevoerd door de Brigham en het Women’s Hospital in 2003 bracht aan het licht dat thiamine, gevonden in groene thee, de activiteit van de gamma delta T-cellen stimuleerde die deel uitmaken van onze adaptieve en aangeboren immuniteit. De studie volgde een groep koffiedrinkers en een groep theedrinkers die elk dagelijks 600 ml van hun drank dronken. Bloedmonsters die vier weken later werden genomen, lieten duidelijk zien dat de productie van deze anti-bacteriële eiwitten vijf keer hoger was bij degenen die thee dronken.