Wanneer je last hebt van slaapproblemen, zul je een manier moeten vinden om jezelf ervan te verlossen. De meeste mensen zouden kiezen voor conventionele slaaptabletten en anderen voor geneesmiddelen op recept, maar er zijn ook mensen die liever natuurlijke middelen gebruiken. Zulke mensen zien homeopathische slaapmiddelen als het betere alternatief voor een bron van angst en irritatie. Deze soorten remedies bieden voordelen zonder de nadelige bijwerkingen en worden niet alleen als snelle oplossingen beschouwd, maar ook als langetermijnkuren.

De formele medische wetenschap twijfelt aan hun effectiviteit, maar veel mensen hebben andere ervaringen. Deze remedies zijn er al bijna sinds de geschiedenis van de mensheid en hun voordelen zijn gedocumenteerd. Deze homeopathische slaapmiddelen komen in vele vormen voor en worden niet altijd oraal ingenomen. Sommige hebben de vorm van een plaatselijke toepassing of slechts een medische techniek.

Hier zijn er een paar:

Hydrotherapie

Deze behandeling is bedoeld om ontspanning voor de patiënt te induceren. Een warm bad met Epsom zout voor 20 tot 30 minuten kan de spieren en zenuwen ontspannen en vervolgens de slaap bevorderen.

Acupressuur

Als je niet van naalden houdt, dan is acupressuur een alternatief dat kan worden gebruikt. Door op de juiste drukpunten te drukken en het lichaam te masseren, kunnen endorfines worden vrijgegeven. Dit ontspant de spieren en helpt hem/haar beter te slapen.

Geneesmiddelen op basis van kruiden

Een veel voorkomende optie als een slaapmiddel. Geneesmiddelen op basis van kruiden worden door veel mensen gebruikt, die niet goed kunnen slapen en op zoek zijn naar een remedie. Enkele goede voorbeelden zijn kamille, valeriaanwortel, hop, Californische papaver, rozenknop en nog veel meer. Sommige kunnen worden opgelost in water of thee van worden gezet, terwijl andere direct kunnen worden ingenomen.

Yoga

Yoga is een oude praktische beoefening uit het hindoeïsme en heeft de wereld stormenderhand veroverd en miljoenen geholpen om gezonde gewoonten te ontwikkelen en hun levensduur te verlengen. In feite een reeks rek- en ademhalingstechnieken om te helpen de spieren te ontspannen en de geest te kalmeren, kan yoga ook helpen bij slaapgebrek.

Meditatie

Eén van de bekendste ontspanningstechnieken ter wereld, meditatie, wordt gezien als een oefening, die het beste is om de geest te kalmeren. Door elke dag minstens een half uur te mediteren, kan men de spanning verlichten en van angst afkomen, wat helpt bij het bevorderen van de slaap, evenals het verbeteren van de concentratie.

Met deze opties en nog vele andere, kan men alle vooroordelen over homeopatische slaapmiddelen laten rusten en de nadelen van slaapgebrek wegnemen.